Portada de tallers ambientals i de natura
Tallers ambientals

Tallers

El tallers ambientals o de natura consisteixen en activitats que es divideixen en dues parts: la primera part, teòrica, de curta durada, on s’exposen els conceptes principals del taller de forma clara i divertida; la segona part consisteix en l’experimentació d’aquests conceptes a través de diferents materials i eines que ajudaran a consolidar tot allò exposat a la primera part a més de fer passar una bona estona als participants i proporcionar un record per endur-se a casa.

Estan adreçats a educació infantil, primària, secundària, batxillerat i adults. Tots els tallers s'adapten als diferents nivells educatius i edats.

Es poden fer en català, castellà o anglès (metodologia CLIL, Content and Language Integrated Learning).

Es proporcionaran tots els materials necessaris per dur a terme el taller en les millors condicions.

 

  • Durada: 2 hores -Per a escoles oferim tallers d'1 hora-.
  • Preu: 120 €/taller (activitat exempta d'IVA)
  • Grup màxim: 25 persones

El tallers també es poden dur a terme com a part d'una fira o altre esdeveniment i anar dirigits a un públic familiar o adult, amb una major durada i sense un número limitat de participants. Demanar pressupost.

[A l'hora de dur a terme els tallers, prenem totes les mesures d'higiène necessàries per tal de prevenir la transmissió de la COVID-19, segons les indicacions de les autoritats sanitàries.

En cas d'haver d'anul·lar el taller a causa de restriccions derivades de la prevenció de la COVID-19, es buscarà una data alternativa o, si es prefereix, es retornarà la totalitat de l'import de la reserva.]

Alguns dels tallers que oferim, entre d'altres, són els següents:

Planta'm!

Es tracta el tema del reciclatge dels residus i, en concret, de la matèria orgànica. Es parla del compostatge: com es fa, per a què serveix, com es pot fer a casa i quins són els seus beneficis.

Aspectes tractats: residus, matèria orgànica, reciclatge, compostatge i descomponedors.

Part teòrica: breu explicació del procés de transformació de la matèria orgànica en compost. Què és la matèria orgànica, quins organismes la descomposen, els beneficis del compostatge i quins usos té el compost.

Part pràctica: plantem una planta (plançó de plantes aromàtiques diverses) utilitzant una barreja de torba i compost en un “test” que crearem reutilitzant diferents tipus de residus quotidians (paper de diari, brics, etc.).

R3 - Creacions

Es tracta el tema de les 3 erres (Reducció, Reutilització i Reciclatge).

Aspectes tractats: generació de residus, consum responsable, reducció, reutilització i reciclatge.

Part teòrica: breu explicació sobre la problemàtica actual de la generació de residus i la importància de les 3 erres.

Part pràctica: fabriquem joguines, joies, moneders i altres objectes a partir de diversos residus quotidians i altres materials que podem trobar fàcilment per casa.

Endolla't!

Es tracta el tema del consum d’energia i la dependència dels combustibles fòssils així com l’estalvi, l’eficiència energètica i les energies renovables com a possibles solucions.

Aspectes tractats: energia, combustibles fòssils, energies renovables, estalvi i eficiència energètica.

Part teòrica: breu explicació dels diferents tipus d’energies renovables que existeixen, d’on provenen, quins són els seus avantatges vers el consum de combustibles fòssils i com poden millorar la nostra qualitat de vida.

Part pràctica: fabriquem un molinet de vent a partir de diversos materials (grups d’educació infantil i primària) o experimentem amb una pila biològica (grups d’educació secundària i batxillerat).

Bosses d'olor

Es tracta el tema de les plantes remeieres (identificació, propietats i aplicacions) i de la importància de la biodiversitat.

Aspectes tractats: plantes remeieres, biodiversitat, conservació de la natura.

Part teòrica: consisteix en una explicació sobre la importància de la conservació dels nostres prats i boscos, explicant els diferents usos d’algunes plantes aromàtiques i remeieres.

Part pràctica: fabriquem bosses d’olor amb una planta aromàtica per guardar als armaris i als calaixos de casa.

Què compro?

Es tracta el tema del consum responsable i la globalització, fent especial atenció en allò que s’ha de tenir en compte a l’hora de triar un producte per tal que tingui una menor petjada ecològica i les mínimes repercussions negatives possibles

Aspectes tractats: consum responsable, quilòmetre zero, petjada ecològica, globalització, comerç just.

Part teòrica: breu exposició sobre l’acte de consumir no només com la satisfacció d’una necessitat sinó com una acció que implica col•laborar en els processos econòmics, ambientals i socials que envolten el producte consumit.

Part pràctica: juguem a un joc de gran format amb el nostre planeta Terra com a taulell per tal d’assimilar els conceptes presentats a la primera part.

Fem l'animal!

Es parla sobre els principals animals del nostre entorn (descripció, hàbitat, costums...) i com els podem reconèixer a través dels rastres i senyals que deixen.

Aquest taller també pot consistir en una sortida o excursió per tal de buscar rastres i senyals a la natura.

Aspectes tractats: rastre, mamífer, xarxa tròfica, hàbitat.

Part teòrica: introducció a les característiques dels animals així com als rastres i senyals que ens permeten identificar-los.

Part pràctica: joc per identificar una sèrie de rastres i senyals de diferents animals i realització d'una petjada en fang d'un mamífer del nostre entorn.

A caçar bolets!

Es parla sobre els principals bolets que podem trobar al nostre territori, diferenciant aquells comestibles dels que no ho són i com els podem reconèixer a partir de les seves característiques físiques.

Aspectes tractats: característiques físiques de les diferents espècies, diferència entre tòxics i comestibles, cultura i gastronomia, espècies segons tipus de clima i bosc.

Part teòrica: com podem diferenciar els diferents bolets a partir de les seves característiques físiques.

Part pràctica: joc per posar en pràctica els coneixements adquirits i manualitat consistent en la creació d'un bolet a partir de diferents residus.

Més informació

Tallers de Nadal

Diferents tallers per crear, a partir de residus, decoració i altres objectes nadalencs: Arbrets de Nadal, ninots de neu, targetes nadalenques, Embolica't!

Fem el nostre Nadal més sostenible!

Més informació

Tallers de Sant Jordi

Diferents tallers per crear, a partir de residus, els elements que no poden faltar per Sant Jordi: Regala un llibre, el drac, la rosa i punts de llibre

Fem el nostre Sant Jordi més sostenible!

Més informació

Taller planta compostatge

Planta'm!

El procés de reciclatge de la matèria orgànica (compostatge).

Taller de reutilització de residus

R3 - Creacions

Les 3Rs i com reutilitzar de forma creativa els nostres residus.

Taller energies renovables i eficiència energètica

Desendolla't!

L'estalvi d'energia i les fonts d'energia renovables.

Taller de bosses d'olor

Bosses d'olor

Les plantes remeieres: identificació, propietats i aplicacions.

 

Taller de consum responsable

Què compro?

Com podem convertir-nos en uns consumidors més responsables.

Taller de rastres i senyals dels animals

Fem l'animal!

Com reconèixer els rastres i senyals dels animals del nostre entorn.

Taller de bolets

A caçar bolets!

Com identificar els principals bolets del nostre territori.

Tallers de Nadal

Tallers de Nadal

Decoració i regals de Nadal a partir de la reutilització de residus.

Tallers de Sant Jordi

Tallers de Sant Jordi

Creacions per celebrar la diada de Sant Jordi a partir de la reutilització de residus.

Contacte

Contacta amb nosaltres

Si vols més informació no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres, sense cap compromís, i et respondrem el més aviat possible.

Explica'ns la teva idea i t'oferirem un servei a mida.

 

652 682 834 / 635 652 427

info(at)econimbus.cat

El Masnou - Sabadell

 

 

@ 2020 Econimbus

Pàgina web optimitzada per a Internet Explorer 11, Google Chrome i Mozilla Firefox.